Oda Ekonomoike  Gjermano-Kosovare organizoi tre takime informuese në Prizren, Gjakovë dhe Podujevë në bashkëpunim me “Programin e Zhvillimit të Migracionit” të CIM / GIZ, më 02.10 dhe 05.10.

Sipërmarrësit e shumtë që morën pjesë në ngjarje u informuan për ofertën e KDWV dhe për “Programin Zhvillimor të Migracionit” të GIZ, i cili u mundëson punëdhënësve kosovarë të rekrutojnë punëtorë të kualifikuar nga Gjermania. Kryetari i Komunes se Prizrenit, Mytaher Haskuka ishte i pranishëm në Komunën e Prizrenit, duke theksuar rëndësinë e këtij programi dhe duke theksuar se përdorimi i këtij programi është një përfitim i madh për punëtorët dhe punëdhënësit.