KDWV welcomes 10 new members

The German-Kosovar Business Association would like to welcome 10 new members!   Sowi Kosovo   KD-Business Development GmbH   Oxa Group   Doni Fruits   Dijari SHPK   Getting Competent   Copier & Computer Center Kosova   Pozhegu Brothers   Frotcom Kosova / Biotec   DEKRA   We wish you a successful business and growth…

Takimi i mëngjesit 19.04.2019

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare çdo muaj organizon takime të mëngjesit për anëtarët e saj. Sot anëtarët e OEGJK-së patën një diskutim të hapur dhe të frytshëm me ministrin e Zhvillimit Ekonomik të Republikës së Kosovës, z. Valdrin Lluka. Zëvendës ambasadori gjerman në Prishtinë, Jan-Axel Voss, i cili gjithashtu është anëtar nderi në bordin e OEGJK-së ishte…

Salloni i së martës në bashkëpunim me d4d

SIGURIMI I ENERGJISË ELEKTRIKE PËRMES ASAJ TË RIPËRTËRITSHMES: SI QËNDRON KOSOVA? Në sallonin e parë të së martës për muajin Mars, organizuar nga D4D me përkrahje të OEGJK-së, u diskutua rreth temës “Sigurimi i energjisë elektrike përmes asaj të ripërtëritshmes: Si qëndron Kosova?”. Hapja informuese u bë nga Gazmend Haxholli, CEO, Jaha Solar; Visar Azemi,…

Takimi mes ATK-së dhe Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare

Me datë 28.02.2019, drejtoresha menaxhuese e OEGJK-së, Nora Hasani u takua me drejtorin e ri të përgjithshëm të Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj. Qëllimi i këtij takimi ishte thellimi i bashkëpunimit mes dy palëve. Znj. Hasani e njoftoi z. Murtezaj për aktivitetet e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe adresoi disa nga çështjet relevante të kompanive…

Në vizitë te kompanitë anëtare në Pejë

Në vizitë te kompanitë anëtare në Pejë Zëvendësambasadori gjerman Jan-Axel Voss dhe Kushtrim Nimanin nga Ambasada Gjermane bashkë me drejtoreshën menaxhuese të OEGJK-së, Nora Hasani vizituan kompanitë anëtare Bizmarket dhe Gacaferi në Pejë për t’u informuar nga afër rreth veprimtarisë së kompanive. Gjithashtu, vizituan edhe kompaninë Inova Pipeline në Gjakovë. Bizmarket i takon industrisë së…

Takimi i mëngjesit me Ministrin e Drejtësisë Abelard Tahiri

Si çdo të enjte të parë të muajit, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare fton anëtarët në takim të përbashkët të mëngjesit. Sot (7.2.), OEGJK pati nderin të ketë të ftuar Ministrin e Drejtësisë së Republikës së Kosovës, Abelard Tahiri, për të diskutuar rreth reformave në drejtësi. Anëtarët zhvilluan një diskutim shumë të hapur dhe frytdhënës, si dhe…

Business Talks

Dialogu konstruktiv ndërmjet qeverisë dhe komunitetit të biznesit do të jetë në fokus gjatë vitit 2019.  Prandaj, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) dhe Fondacioni Konrad Adenauer (KAS), iniciuan serinë e takimeve “Business Talks”. Këto takime, ku do të diskutohet rreth temave relevante ekonomike, do të mbahen çdo tre muaj. Në bisedën e parë, në kuadër të…

FESTA E FUNDVITIT 2018

OEGJK bashkë me Ambasadën Gjermane në Prishtinë, organizoi Festën e Fundvitit, për ta shprehur falenderimin e saj, ndaj anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së gjatë tërë vitit. Viti 2018 ishte viti më i suksesshëm i OEGJK-së, që nga themelimi i Odës në vitin 2012. OEGJK e ka zgjeruar dhe diversifikuar portfolion e shërbimeve, duke i…