FESTA E FUNDVITIT 2018

OEGJK bashkë me Ambasadën Gjermane në Prishtinë, organizoi Festën e Fundvitit, për ta shprehur falenderimin e saj, ndaj anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së gjatë tërë vitit. Viti 2018 ishte viti më i suksesshëm i OEGJK-së, që nga themelimi i Odës në vitin 2012. OEGJK e ka zgjeruar dhe diversifikuar portfolion e shërbimeve, duke i…

Takimi i mëngjesit/ Delegacioni nga Kosova pjesëmarrës në BME

OEGJK në kuadër të takimeve të mëngjesit kësaj radhe mblodhi përfaqësues të delegacionit nga Kosova të cilët ishin pjesëmarrës për herë të parë në Kongresin e Prokurimit dhe Logjistikës në Berlin. Ky takim kishte për qëllim të mblidhte përshtypjet dhe rekomandimet nga delegacioni kosovar i përbërë nga firma anëtare të OEGJK-së, firma anëtare të Shoqatës…

Delegacioni nga Kosova merr pjesë në Kongresin e Prokurimit dhe Logjistikës në Berlin

Në kuadër të bashkëpunimit strategjik të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) me Asociacionin për Menaxhim të Zinxhirit të Furnizimit, Prokurimit dhe Logjistikës Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V. – BME(BME) në Gjermani, dhe me përkrahje të Bashkëpunimit Ndërkombëtar Gjerman (GIZ) përmes projektit Krijimi i Punësimit përmes Promovimit të Eksportit Creating Employment through Export Promotion, Kosovës i mundësohet…

110 ndërmarrës, 70 prej tyre nga Gjermania morën pjesë në “Javën e Biznesit të Diasporës”

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në bashkëpunim me Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike dhe Unionit të bizneseve Gjermano-Kosovare nga Gjermania ka organizuar “Javën me Bizneset e Diasporës” nga data 17-19 Tetor 2018. Organizimi tërhoqi vëmendje të madhe politike dhe të mediave, pasi që 110 sipërmarrës të Diasporës kosovare ishin pjesëmarrës në këtë forum, duke përfshirë 70…

M-Teknologie sjell “Kamionin Demo të Schüco” në Prishtinë

Për herë të parë, anëtari i Odes Ekonomike Gjermano-Kosovare M-Technologie bëri të mundur ardhjen e kamionit të demo Schüco në Kosovë nga ekipi i Alukönigstahl. Kamioni i Schüco kaloi disa orë në sheshin Nënë Tereza në Prishtinë, ku secili pati mundësinë ta vizitonte. Kamioni Demo Schüco udhëton në Gjermani dhe Evropë për t’u shfaqur partnerëve…

Ndikimi i diasporës në zhvillimin ekonomik të Kosovës: Potencial i shfrytëzuar apo jo?

Të martën më 25 shtator u zhvillua salloni i së martës me temë “Ndikimi i diasporës në zhvillimin ekonomik të Kosovës: Potencial i shfrytëzuar apo jo?”, ku ndër të tjera u diskutua mbi shfrytëzimin e potencialeve të diasporës në terma afatgjatë; u propozua që të hartohen programe dhe projekte të cilat do të nxisnin diasporën…